Ispitivanje plinske instalacije vrši se prema pravilniku o uvjetima provjere ispravnosti plinskih instalacija , HSUP-P 601.111. (Plinska instalacija pojedinog stana, zgrade obiteljskog stanovanja do dva stana, stambene zgrade sa više od dva stana, male kućne kotlovnice snage do 50 kW, gdje je rok ispitivanja najmanje jednom u deset godina).

Skre─çemo pa┼żnju da u slu─Źaju nemogu─çnosti ili sprije─Źnosti obavljanja pregleda u predlo┼żeno radno vrijeme, potro┼ía─Ź je obvezan predlo┼żiti novi termin za obavljanje provjere u krajnjem roku 30 dana po primitku obavijesti.

Ovim putem Vas ┼żelimo upozoriti na sve zakonske posljedice neobavljenog pregleda ili izbjegavanja provjere kao i zakonsku obvezu dobavlja─Źa plina da u tom slu─Źaju isklju─Źi i obustavi daljnju dobavu plina.(─îlanak 9. Pravilnik o uvjetima provjere ispravnosti plinske instalacije HSUP-P-601.111 i ─Źlanak 9. Zakon o zapaljivim teku─çinama i plinovima NN 108/95 i 56/10).

Za davanje ocjene ispravnosti plinskih tro┼íila i sustava za odvod produkata gorenja potrebno je predo┼żiti i dati na uvid dokumente, potvrde i eventualno druge dokaze u svezi servisiranja i odr┼żavanja plinskih tro┼íila i dimovodnih ure─Ĺaja u skladu sa zahtjevima propisa i uputama proizvo─Ĺa─Źa plinskih ure─Ĺaja i zahtjevima posebnih propisa u podru─Źju komunalnog gospodarstva (uvjeti i na─Źin javne dimnja─Źarske slu┼żbe).

U slu─Źaju nedostatka dokaza u svezi redovnog servisiranja i odr┼żavanja plinskih tro┼íila i dimovodnih ure─Ĺaja ili u slu─Źaju nepravilnog i nepotpunog obavljanja tih radova, mo┼że u propisanom postupku provjere ispravnosti i nepropusnosti plinske instalacije do─çi do davanja nepotpune ocjene ispravnosti plinskih tro┼íila i dimovodnih sustava ili ocjenu neispravnosti, a koje kao takve mogu imati posljedicu zatvaranja dobave i prekid isporuke plina do otklanjanja nedostataka u skladu sa posebnim zakonom obvezama dobavlja─Źa plina.

Koprivnica plin d.o.o. , Mosna 15, 48000 Koprivnica - Tel +385 (0)48 251 800, Fax +385 (0)48 251 840, info@koprivnica-plin.hr