utorak, 7 velja─Źa 2017.

Danas, 7. velja─Źe potpisivanjem ugovora Grad Koprivnica i tvrtka RWE postali su strate┼íki partneri u plinskom poslovanju. Tvrtka RWE Hrvatska ulaskom u vlasni─Źku strukturu s udjelom od 75 posto u tvrtkama Koprivnica plin i Koprivnica opskrba, ponudiv┼íi na javnom natje─Źaju cijenu od 51 milijuna kuna, postala je ve─çinski vlasnik koprivni─Źke distribucije i opskrbe plinom s mre┼żom od oko 13 tisu─ça korisnika.
Gradsko komunalno poduze─çe Komunalac ostaje vlasnikom 25 posto udjela u navedenim tvrtkama. RWE se ugovorom obvezao da ─çe idu─çih pet godina zadr┼żati sve zaposlenike te da ─çe zadr┼żati sjedi┼íte i djelatnosti ovih tvrtki u Koprivnici.
Ugovor su u Gradskoj vije─çnici potpisali Karl Kraus, predsjednik Uprave RWE i Maja Hleb, predsjednica Uprave Gradskog komunalnog poduze─ça Komunalac.

– Ulaskom RWE-a u plinsko poslovanje u Koprivnici dobili smo velikog i ozbiljnog strate┼íkog partnera i bit ─çemo spremni za potpunu liberalizaciju tr┼żi┼íta plina. Pred nama je bio izbor da budemo konzervativni i sami se uputimo u neizvjesnu budu─çnost ili da na─Ĺemo kvalitetnog strate┼íkog partnera te i dalje budemo konkurentni i uspje┼íni. Odabirom sna┼żnog partnera koji ─çe ulagati u razvoj i modernizaciju infrastrukture, odabrali smo najboljeg mogu─çeg partnera – izjavio je Mi┼íel Jak┼íi─ç, zamjenik koji obna┼ía du┼żnost gradona─Źelnika te dodao mogu─çnost da i Koprivnica opskrba bude nositelj akvizicija dijela ostalih plinskih opskrbljiva─Źa u Hrvatskoj te izrazio uvjerenje da ─çe RWE poduprijeti i razvoj Smart City platforme i rje┼íenja, kao ┼íto su pametna uli─Źna rasvjeta i e-mobilnost i sli─çno.

RWE je jedina tvrtka u Hrvatskoj koja pru┼ża jedinstvenu uslugu opskrbe plinom i elektri─Źnom energijom svim kategorijama korisnika na podru─Źju cijele Hrvatske.

– Drugi smo najve─çi opskrbljiva─Ź elektri─Źnom energijom u Hrvatskoj sa 110 tisu─ça korisnika. Na┼ía snaga le┼żi i u ─Źinjenici da smo dio njema─Źke innogy grupe koja u 11 europskih zemalja opskrbljuje 23 milijuna korisnika elektri─Źnom energijom i plinom te se, osim maloprodaje, bavi i razvojem projekata obnovljivih izvora energije, kao i upravljanja distribucijskom mre┼żom. Sretni smo i ponosni ┼íto danas u na┼íu veliku europsku obitelj primamo i Grad Koprivnicu, kroz na┼íe strate┼íko partnerstvo u plinskom poslovanju. Dugoro─Źni je cilj ovog strate┼íkog partnerstva daljnji razvoj energetske djelatnosti u Koprivnici – kazao je na konferenciji za novinare Karl Kraus, predsjednik Uprave RWE Hrvatske i glavni izvr┼íni direktor tvrtke innogy za jugoisto─Źnu Europu dodaju─çi da o─Źekuje da ─çe RWE u sljede─çe tri godine zauzeti oko 10 posto hrvatskog tr┼żi┼íta opskrbe plinom.

Maja Hleb, predsjednica Uprave koprivni─Źkog Komunalca, istaknula je da je strate┼íki cilj ove suradnje daljnji razvoj djelatnosti distribucije plina u Koprivnici.

– Suradnjom Koprivnica opskrbe i RWE Plina ostvarit ─çemo dodatne sinergije i, na kraju krajeva, bolje cijene plina, u korist krajnjih kupaca. Dobivamo sna┼żnog partnera ┼íto nam omogu─çava daljnji razvoj plinskog poslovanja u regiji. Osobno sam vrlo sretna ┼íto smo energetskom poslovanju u Koprivnici ovom suradnjom osigurali svjetlu budu─çnost – izjavila je Maja Hleb.

Koprivnica plin d.o.o. , Mosna 15, 48000 Koprivnica - Tel +385 (0)48 251 800, Fax +385 (0)48 251 840, info@koprivnica-plin.hr